2011. június 17., péntek

Déryné emlékezései 1. - Jelenlegi ára: 1 800 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Déryné emlékezései 1. A könyv listaára: 2196 Ft. Leírás:
Déryné Széppataki Róza, a díva a reformkor kulturális színterének egyik meghatározó szereplője volt. Neve erősen élt és él mind a mai napig a hazai köztudatban. A magyar színészet történetének talán legnagyobbja egyúttal kiemelkedő írónak is bizonyult. Késő öregkorában, 1869 és 1872 között, a Nemzeti Színház Radnótfáy-alapjából kapott segélyért cserébe megírt Emlékezései utoljára ötvenöt évvel ezelőtt jelentek meg (Budapest, Szépirodalmi Könyvkiadó, 1955. ) most három kötetben olvasható ismét. Az írás a magyar biedermeier próza klasszikus remeke, túl azon, hogy elsőrangú színház- és általában művelődéstörténeti forrásmunka. A mű - mint egyfajta reformkori road movie - végigkalauzolja az olvasót a történelmi Magyarországon, Székesfehérvártól Pesten és Kassán át Kolozsvárig. Hosszú és fáradságos utak kalandjait, kémregényekbe illő színészszöktetéseket, vidéki városokat, lopott csókokat, a vándorszínész társulatok mindennapjait tárja elénk őszinte, humoros hangvétellel. Az első kötet jászberényi születésétől meséli el gyermekkorát és pályakezdését, majd az 1815 és 1823 közötti vándorévekről esik szó, megemlítve természetesen házasságát is Déry Istvánnal. A második kötet a rendkívül élménygazdag kolozsvári (1823-1827) és a kassai (1828-1837) évekkel foglalkozik. A záró kötet az 1840-es évekig meséli el a színészi és magánéleti emlékeket. A kötet végén megtalálhatjuk Déryné leveleinek alapos válogatását (az összes levelet tartalmazó kötet legutóbb 1994-ben jelent meg külön kötetben Déryné levelei (199501065) címen), majd egy életrajzi kronológia és magyarázó névmutató zárja a kötetet. A szakemberek, valamint a kor iránt érdeklődő olvasóknak ajánlható kötet általános gyűjtőkörű- és szakkönyvtárak számára egyaránt érdemes beszerzésre. ISBN: 978-963-329-123-8A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 800 Ft

Az aukció vége: 2011-06-18 22:41
. Déryné emlékezései 1. - Jelenlegi ára: 1 800 Ft

Fontos